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Italian liqueurs. History and art of a creation
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Italian liqueurs. History and art of a creation - Renato Vicario - copertina
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Italian liqueurs. History and art of a creation

Descrizione


Italian liqueurs. The History and Art of a Creation is a book for those wishing to explore and learn about the pharmaceutical, medical and cultural history of liqueurs through the centuries and, at the same time, take a look at the past culture of liqueur composition in the various regions of Italy. Each one of us has a streak of creativity that can bring new life to the spirit of humanity. When we discover this creative dimension in art, cooking, gardening, the preparations of liqueurs or by simply making another person smile, we discover a personal source of happiness. The creation of a liqueur has the same artistic basis as a work of art enriched by a careful study of history. The components of a liqueur come from the carefully studied and collected elements of nature around us. They are then carefully and lovingly blended in a new combination to preserve and stimulate all our senses and give pleasure. Every recipe in Salutary Liqueurs. The History and Art of a Creationhas been tested and is extensively illustrated to allow the reader to achieve his or her own composition.
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Dettagli

2014
12 dicembre 2017
304 p., ill. , Brossura
9788898881024

Conosci l'autore

Renato Vicario

Renato Vicario, originario di Legnano, ha frequentato ragioneria e corsi di economia e commercio all’Università Cattolica di Milano. Viaggiatore per lavoro e appassionato di arte, storia, archeologia, cucina e vini, è un forte sostenitore della filosofia dello slow food, che mira al mantenimento delle produzioni alimentari tipiche del territorio. È coordinatore di due attività agricole biodinamiche, a Greenville, Stati Uniti, e a Cortona, dedicate alla produzione di vino e alla coltivazione di antiche specie di alberi da frutto ed erbe medicinali. Come autore ha pubblicato Liquori salutari. La storia e l'arte di una creazione (Aboca Edizioni, 2011).

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